top of page

Kuidas valida oma figuuriga sobiv pruutkleit?


Kuidas leida unelmate kleit? See küsimus kerkib üles igal pruudil, kellel on ees pruutkleidi valimine. Erinevad tegumoed, materjalid, värvid, pitsid, pärlid, kivid……. Kõigi paljude kleitide seast tuleb leida endale see õige ja see võib tunduda üsnagi keerukas. Kui aga järgida kindlaid reegleid, siis pole see üldsegi raske.

Eelkõige võiks kleit sobida pulma temaatikaga. Talupulma ei sobi pika slepiga väga uhke ja rohkete kaunistustega pruutkleit, sellise pulma jaoks valige tagasihoidlikum kleit ning rõhuge aksessuaaridele. Kui soovite pulmapidu mõisas või uhkes peopaigas, siis siin on sobivad kohev ballikleit või rohkete pärlite ning kivikestega kaunistatud pruutkleit.

Kasuks tuleb pulmakataloogide lehitsemine ja erinevate interneti lehekülgede külastamine. Otsige välja teile sobivad ja meeldivad tegumoed, nende järgi saate salongides kiiremini orienteeruda ning paremini oma soove väljendada. Kui võimalik, siis võiks proovida mitmeid erinevaid tegumoode. Eelnevalt väljavalitud tegumood ei pruugi enda seljas üldse meeldida ja lõpuks langetate valiku hoopis teistsuguse kleidi kasuks.

Kindlasti tasuks kaaluda ka pruukleidi õmblemist, see protsess on absoluutselt kogu aega väärt, sest kelidiga tekib eriline side. Õmblemise peale võiks ka siis mõelda, kui figuur pole standartne. Hästi õmmeldud kleidi puhul saate olla veendunud, et see sobib teile ideaalselt ning olete ainulaadne pruutide seas.

Väga oluline on, et kleit istuks selga hästi ja selle sees on hea olla. Pulm on ajaliselt pikk üritus ja oleks kahju, kui sellest kaunist päevast jääb meelde pidevalt allavajuv kleit või jalge alla jääv pikk saba. Seega, kleiti proovides, kõndige ringi, istuge, keerutage, kummardage, kükitage, hüpake, tõstke käed üles. Kui kleit jääb endiselt kaunilt selga ja miski teid ei häiri, siis võite olla kindlad, et ta on ka pulmapäeval hea kaaslane.

Aga milline kleit just mulle sobib ja kuidas saavutada täiuslikus igas detailis? Kõik naised soovivad ideaalset figuuri, aga kahjuks pole loodus alati nii helde kui meile meeldiks. Kui pead hea välja nägema, pole tähtis sinu suurus ega kuju, vaid see, kas su kleit sobib sulle. Õige värvi ja tegumoega ning sobivate detailidega lood illusiooni proportsionaalsest kehast. Siin pole mingit imet, on vaid mõned lihtsad nipid, mis vaja sobitada oma kehakujuga.

Rohkem infot kehatüüpide kohta koos illustreerivate piltidega leiad SIIT

Pruutkleit: Rita Kaas

Recent Posts

See All
bottom of page