top of page

Kutse koostamine- kas tuumafüüsika?


Kuna ma puutun kokku palju ka pulmakutsetega (nii valmistades kui ka nõu andes), siis räägin sellest teemast lähemalt. See, kas kutsed meisterdab pruut ise või keegi käsitööhuviline sugulane või tellite kogemustega tegijate käest, on igaühe enda soovi järele. Minu soovitus on... Kui valite lihtsamad kutsed, kus ainult kena paber ja lindike ümber, siis tehke ise (tore ju, kui pulmal on ka oma käsi mängus). Kui aga valikus on keerulisemad ja suurema töömahuga, erinevate väljalõigetega ja mustritemplitega, siis pigem tellige. Võib ju tunduda, et kutse hind ca 3-6€ tundub kallivõitu, kuid arvestades kõiki vajaminevate abivahendite soetamisega ja kulutatud ajaga (uskuge, kui kogemus puudub, võite nikerdada kutseid päris mitu-mitu päeva), siis pole te kutse eest üle maksnud.

Olenemata sellest kas teete ise või tellite, on hea teada kutsetest veidike rohkem. Seega...

♥ Pulmakutse on pulma visiitkaart ja on külalistele esimeseks märgiks tulevase peo iseloomust. Kutse peab olema kooskõlas pulmateema, -värvi ja – stiiliga ning on mälestusese, mis koos pulmapiltidega jääb teile ja teie lähedastele seda päeva meenutama.

♥ Kutsed on nimelised, kõikide pereliikmete ( ka laste ) nimed kirjutatakse eraldi välja. Nimede kirjutamisel pöörake tähelepanu, et kui suhtlete peres nii naise kui ka mehega, siis naise nimi käib eespool ja mehe nimi tagapool, olenemata sugulusastmest. Erandina on, kui kutsutavaks on näiteks mehe töökaaslane koos kaasaga ning naisega eriti ei lävita, siis on sobilik ka mehe nimi ettepoole kirjutada.

♥ Koostage aegsasti külaliste täpne nimekiri, et keegi kutsete tellides välja ei jääks, sest lisakutsete tegemine on tavaliselt kallim. Tellige 2-3 kutset rohkem, sest võib juhtuda, et keegi lisandub viimasel hetkel ja üks on tore endale ka mälestuseks jätta

♥ Kutsega peaks kokku sobima ka kõik muu paberkandjal edastatav informatsioon, näiteks lauaplaanid, nimekaardid, menüüd, jne.

♥ Pulmakutsed oleks kena edastada vähemalt 6- 8 nädalat enne pulmi, suve pulmade puhul võiks see aeg olla isegi kuni 3 kuud ette. Kui on oodata külalisi väljaspool Eestit, siis neile peaks kutsed kätte toimetama veelgi varem. Mujal maailmas on levinud nn ”Save The Date“, kus külalistele saadetakse ca 6 kuud enne pulmi välja teatis, et broneeritaks kuupäev ning õige pulmakutse kogu muu infoga saadetakse mõni aeg enne pulmapidu.

Meil Eestis hakkab see eelteavitus ka rohkem levima.

♥ Kuna kutse peab olema konkreetne ja seda liigse tekstiga ei saa koormata, siis kõik ülejäänud info, mida soovite külalistele edastada, peab olema eraldatud põhitekstist. Kui kutse formaat võimaldab, siis võib lisainfo kirjutada põhitekstist allapoole või kutse vabale küljele. Kõige kaunim jääb kutse siis, kui kasutate eraldi lisalehte, mis jääb kutse sisse lahtiselt või on pandud kutsele tekitatud taskusse või lisatakse ümbrikusse.

Mida kirjutada kutsele?

Keda pulma kutsutakse ( nimeliselt )

Millal, kus, mis kell toimub registreerimine

Kus (mis kell) toimub pulmapidu

Kes kutsub ( nimeliselt )

Soovi korral võite lisada ka ütluse / salmi armastuse või teie enda kohta

Mida kirjutada infolehele?

Pulmaliste majutusinfo

Pulma külalistele riietuse-, lillede- ja kingisoovi

Info, kui pulmapidu on lasteta (kui jätate kutsele laste nimed lisamata lootuses, et lapsi kaasa ei võeta, siis sageli ollakse pulmapäeval probleemi ees, et kuhu panna istuma kaasa võetud lapsed, kellega te arvestanud ei ole).

Vajadusel kellaaeg, millal pidu lõppeb

Mis kuupäevaks edastada teavet pulma tulekust/mittetulekust : telefoni number ja nimi, kellele anda teada ning kes vastab tekkinud küsimustele.

Kahjuks ei pea paljud pulmakülalised sellest kuupäevast kinni ning olete sunnitud neile ise helistama.

Valik meie salongis olevatest kutsenäidistest

Recent Posts

See All
bottom of page