top of page

Õige ehte teejuht...


Eeldusel, et pruutkleit on olemas, hakkame valima sinna juurde sobivaid ehteid. Tähtsaim on jälgida pruutkleidi värvi, kaeluse lõiget ja kaunistusi. Kõige peamine oma ehete juures on see, et tunneksid ennast nendes mugavalt. Samas ei tohiks unustada, et ehted peaksid sulanduma pruudi tervikliku välimusega.

Valge kleidi juurde sobivad hõbedased ehted koos valgete pärlite ja kristallidega.

Loodusvalge kleidi juurde võivad sobida kuldsed ehted elevandiluu värvi pärlite ja kristallidega. Võid proovida ka hõbedaseid ehteid koos rohkete elevandiluu värvi pärlitega. Kui pärleid on palju, siis varjutavad need hõbedast läiget ja loodusvalged pärlid jäävad mõjuma.

Šampanja värvi juurde vali aga kindlasti kuldsed ehted ning kui soovid pärleid, siis kindlasti kreemikamaid.

Lihtsama kleidi juurde on kergem ehteid sobitada. Siin on kaks võimalust. Esiteks pidada lihtsat joont ja kasutada tagasihoidlike ehteid. Sellisel juhul peaks ka soeng ja jumestus ning muidugi ka kogu pulma temaatika olema väga lihtne. Teiseks võimaluseks on kasutada väga rikkalikke ja käsitööehted, siis on tähelepanu just ehetel. Kui kleidil on kasutatud palju erinevaid kaunistusi, siis peaks valima tagasihoidlikumad ehted, et ehted ja kleit ei jääks omavahel konkureerima.

Kui kleidi kaunistustes on kasutatud ainult pärleid, siis peaks ka ehete valikul lähtuma just sellest vaatenurgast. Kasutada võiks kas ainult pärleid või pärleid koos väikese hulga kristallidega. Kui kleidil on palju kristallkaunistusi, siis teha ehete valik kristallide hulgast.

Kõige parem, kui leiad sobiva ehtekomplekti, kus on kaelakee, kõrvarõngad ja võib olla ka käevõru, kõik ühes stiilis. Kui aga leiad endale kaelakee, mis väga meeldib, siis peaks valima keest mingi kindla motiivi, mida järgides valida kõrvarõngad. Kindlasti peaksid ehetega kokku sobima ka tiaara ja kõik muud peakaunistused. Siin kehtib jällegi sama reegel: järgida motiive ja kasutatud pärleid ning kive.

Suures pulmasaginas ära unusta eemaldada kõik muud kaelaketid, käevõrud, sõrmused ja käekell. Need ehted võivad olla sulle väga väärtuslikud ja tähenduslikud aga nad ei ole sobilikud aksessuaarid pruudile. Ainuke ehe, mis sobilik kanda koos pruudiehetega, on kihlasõrmus. Registreerimise ajal teineteisele abielusõrmuste panemisel peaks kihlasõrmus olema teises käes.

Loe ehetest edasi ja vaata neid koos kleitidegega SIIT

Recent Posts

See All
bottom of page